Samo še 1 korak do cilja- je kdo dav. zavezanec,prosim pomoč

Zanima nas kdo ste in kaj delate. Morda najdemo možnosti za sodelovanje.
nova
Prispevkov: 3
Pridružen: 24 Nov 2009, 00:25

Samo še 1 korak do cilja- je kdo dav. zavezanec,prosim pomoč

OdgovorNapisal/-a nova » 02 Mar 2010, 23:13

Ojla, morda se nekateri še spomnite mojega posta s starega foruma - bi odprla sp, pa na svoje ime trenutno ne morem, no to se je HB rešilo in skoraj smo že potrdili naročilo pa so me na koncu vprašali (dobavitelji iz EU) ali sem VAT registrated in ker seveda sama nimam izkušenj s poslovanjem z eu o tem da moraš bit nujno dav. zavezanec nisem imela pojma.. No to "naše" podjetje pa ni dav. zavezanec in ker do sedaj ni poslovalo, ni imel dela al kaj vem kaj, bi trenutno bilo edino poslovanje to kar bi jaz kupovala prek njega in se mu ne splača postat dav.zavezanec. Meni pa sedaj dobav. ne more prodat ničesar dokler tega ne uredim. VSE ki jih poznam sem vprašala in nihče ni dav.zav, vsi so mali sp in se temu pač izogibajo oz če jim pač ni treba niso dav. zav. Ne vem več kaj naj naredim, samo še 1 korak mi manjka do cilja pa nastane tak problem.. po toliko vloženega časa sedaj res ne bi želela odnehat.. Ali bi kdo ki je dav. zavezanec morda hotel mi narediti uslugo, da bi se račun izstavil na njegovo ime, in bi pač jaz (naše podjetje) kupilo od njega, se pravi bi bil kot neke vrste posrednik, bi se šlo pa samo za izstavitev računa za nakup in naprej za prodajo blaga, vse je regularno, zakonito, seveda bi uslugo plačala. Pa če ma kdo kak nasvet ali kar koli za pripomnit prosim vsak nasvet je več kot doborodšel. Pa če bi kdo bil za, naj me kar pokliče na 070/344-857 , bo hitreje. HVALA
 

Špela P.M.
Uradnik
Prispevkov: 64
Pridružen: 09 Nov 2009, 17:07

Re: Samo še 1 korak do cilja- je kdo dav. zavezanec,prosim pomoč

OdgovorNapisal/-a Špela P.M. » 03 Mar 2010, 16:50

Pozdravljena,

Obstaja možnost, da se registrirate kot "mali davčni zavezanec" to je oseba, ki se ji ni treba identificirati za DDV, saj njen promet ne presega prometa, ki je določen. Pri pridobitvi blaga iz EU nad 10.000€ se mora tudi mali davčni zavezanec identificirati, vendar dobi podebno davčno številko, ki se uporabi le za namen, za katerega je dodeljena.

Lp, Špela

nova
Prispevkov: 3
Pridružen: 24 Nov 2009, 00:25

Re: Samo še 1 korak do cilja- je kdo dav. zavezanec,prosim pomoč

OdgovorNapisal/-a nova » 03 Mar 2010, 18:30

Špela, hvala za odgovor. Kaj to točno pomeni, da vseeno ker smo mali zav, plačujemo davek državi, in vsak mesec oddajamo poročilo o davku, ali so obv do države enake kot pri navadnem dav. zav? Hvala za vsak predlog, res ste zakon :joy:

Jurij
Rookie
Prispevkov: 15
Pridružen: 02 Mar 2010, 20:12

Re: Samo še 1 korak do cilja- je kdo dav. zavezanec,prosim pomoč

OdgovorNapisal/-a Jurij » 03 Mar 2010, 23:40

Tut jaz sem bil zgubljen kar se DDVja tiče, pa sem našel tole, mogoče ti pride prav:
http://www.cek.ef.uni-lj.si/u_diplome/skandra3610.pdf


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov