Živjo! Sem nov v temle forumu, ki se mi zdi izredno koristen, zato pohvala administratorjem in vsem, ki v forumu redno sodelujete!
V forumu sem sicer že našel mnogo odgovorov na moja vprašanja, a bi vseeno želel potrditev, da prav razumem, kaj se mi najbolj splača.
1. vprašanje: Sem zaposlen in želim odpreti popoldansko dejavnost - uvoz iz tujine. Glede na to, da želim že takoj uvoziti za več kot 7.500 eur blaga, ali to pomeni, da me d.o.o. praktično nič ne stane? Ali lahko začetni kapital v višini 7.500 eur že takoj naslednji dan nakažem proizvajalcu izdelkov, ki jih nameravam uvoziti?
2. vprašanje: Če z mojim d.o.o. sklenem pogodbo o poslovodenju brez nagrade, ali to pomeni, da mi ni treba plačevati nobenih prispevkov in da je torej ta varianta zame finančno ugodnejša od popoldanskega s.p. v katerem moraš plačevati prispevke?
V naprej hvala za odgovor in lep pozdrav!
Vprašanja glede d.o.o., d.d., k.d.d.
|
|
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Re: Vprašanja glede d.o.o., d.d., k.d.d.
1. Da.
2. V vsakem primeru morate biti zavarovani po eni izmed podlag.
2. V vsakem primeru morate biti zavarovani po eni izmed podlag.
-
trgovec
Najprej hvala za hiter odgovor! Torej, če sem torej zavarovan že preko obstoječe službe, mi ni treba biti zavarovan še preko d.o.o? To bi pomenilo, da se d.o.o. bolj splača kot popoldanski s.p., vsaj kar se prispevkov tiče. Lp!
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
No saj 35 evrov prispevkov na mesec ni tako veliko...
-
horvat
- Pripravnik
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem.
d.o.o. imam 3 leta in nisem zaposlena v njem, ker sem mislila, da mi ni treba biti.
Sedaj sem dobila odločbo od ZPIZ-a, da moram plačati prispevke za nazaj.
Redno sem plačevala prispevke za zdravstveno zavarovanje, ostalih stvari si pa ne morem privoščiti, da bi plačevala.
pomagajte prosim, ker drugače mi grozi bankrot
Imam sledeč problem.
d.o.o. imam 3 leta in nisem zaposlena v njem, ker sem mislila, da mi ni treba biti.
Sedaj sem dobila odločbo od ZPIZ-a, da moram plačati prispevke za nazaj.
Redno sem plačevala prispevke za zdravstveno zavarovanje, ostalih stvari si pa ne morem privoščiti, da bi plačevala.
pomagajte prosim, ker drugače mi grozi bankrot
|
|
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Za kakšne prispevke pa gre na mesečni ravni?
Sicer pa žal težko pomagamo. Naj bo pa to zgled za vse, ki pametujete, da na d.o.o. ni treba biti zaposlen.
Sicer pa žal težko pomagamo. Naj bo pa to zgled za vse, ki pametujete, da na d.o.o. ni treba biti zaposlen.
-
horvat
- Pripravnik
Polni prispevki.
In taki komentarji mi niso ravno v pomoč. Zgleda je nekakšen problem v sistemu, saj mi je računovodja vedno zaterjeval, da mi ni potrebno biti zaposlena v svojem d.o.o.-ju. Pač, bila sem zavarovana kot občan.
Če je kakšen pravnik tu gor, sem tudi pripravljena plačati, da me reši iz zagate!
lp,S
In taki komentarji mi niso ravno v pomoč. Zgleda je nekakšen problem v sistemu, saj mi je računovodja vedno zaterjeval, da mi ni potrebno biti zaposlena v svojem d.o.o.-ju. Pač, bila sem zavarovana kot občan.
Če je kakšen pravnik tu gor, sem tudi pripravljena plačati, da me reši iz zagate!
lp,S
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Torej 320 verjetno na mesec?
Dvomim, da se da to kako rešiti, žal...
Dvomim, da se da to kako rešiti, žal...
-
horvat
- Pripravnik
oni bi me lahko že pred 3 leti kontaktirali, ne sedaj. A je to način??
ni čudno da gre vse v maloro v slo.
ni čudno da gre vse v maloro v slo.
|
|
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Pišite na tale naslov:
marko.ocvirk@ozs.si.
Recite, da sem vam jaz dal kontakt. Njegovo mnenje je, da takšno zaračunavanje ni zakonito... je pa pravnik na OZSju.
Da ne bo pomote: mi smo na vaši strani in vas razumemo. Žal je pač marsikaj neurejeno v povezavi s SPIZOM ter ZZZSjem...
marko.ocvirk@ozs.si.
Recite, da sem vam jaz dal kontakt. Njegovo mnenje je, da takšno zaračunavanje ni zakonito... je pa pravnik na OZSju.
Da ne bo pomote: mi smo na vaši strani in vas razumemo. Žal je pač marsikaj neurejeno v povezavi s SPIZOM ter ZZZSjem...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov