Vprašanja glede s.p.

Realizacija ideje, lean metode, analiza trga, s.p., d.o.o. ali druge oblike podjetja.
Montecarlo
Rookie

Re: Vprašanja glede s.p.

OdgovorNapisal/-a Montecarlo » 29 Jan 2013, 15:51

Prosil bi naj kdo navede podračune in zneske, ki jih je potrebno nakazovati mesečno za študentski s.p.

Hvala

Lep dan
R

skarc

OdgovorNapisal/-a skarc » 29 Jan 2013, 20:51

Kako je sploh s študentskim sp po novi zakonodaji, govori se, da se ti z registracijo študentskega sp prekine status študenta. Ima kdo kaj več informacij glede tega?

Montecarlo
Rookie

OdgovorNapisal/-a Montecarlo » 04 Feb 2013, 17:45

*Prosil bi naj kdo navede podračune in zneske, ki jih je potrebno nakazovati mesečno za študentski s.p.

Hvala

Lep dan
R

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 05 Feb 2013, 11:18

Montecarlo napisal/-a:*Prosil bi naj kdo navede podračune in zneske, ki jih je potrebno nakazovati mesečno za študentski s.p.

Hvala

Lep dan
R

Poglejte na portal članek "popoldanski s.p.".

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 05 Feb 2013, 11:19

skarc napisal/-a:Kako je sploh s študentskim sp po novi zakonodaji, govori se, da se ti z registracijo študentskega sp prekine status študenta. Ima kdo kaj več informacij glede tega?

Ravno danes pišemo o tem: Študentskega s.p. ni mogoče več ustanoviti.

JureMurovec
Rookie

OdgovorNapisal/-a JureMurovec » 06 Feb 2013, 15:08

Zdaj, ko je EU potrdila dvig meje za DDV še bolj razmišlajm o odprtju s.p.-ja z normiranimi odhodki.
Danes pa sem naletel na članek, ki pravi, da normirani odhodki niso za zaposlene osebe, ki bi si s tem znižale davke.
Jaz če bi odprl s.p. bi še vedno delal v podjetju v katerem sem zaposlen, ker bi bil to glavni vir dohodkov.
Poleg dela v tem podjetju pa opravljal tudi storitve za druga podjetja.

Kako določijo kdaj sta podjetji v odvisnem razmerju oz. kako se, da tem kriterijem izogniti?

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 06 Feb 2013, 18:12

Če delate samo za eno stranko ste v delovnem razmerju.

pinguMB
Uradnik

OdgovorNapisal/-a pinguMB » 14 Mar 2013, 17:58

Da ne odpiram nove teme...

Torej razmišljam o odprtju s.p.-ja za spletno trgovino, kolikor sem gledal na mladem podjetniku so stroški naslednji:

- Prispevki 300€, nekaj so govorili, naj bi bili prvo leto polovični, drugo leto pa 75% a to je blo sprejeto ali ne?
- Računovodstvo cca. 50-100€, v štartu nebi imel več kot 25.000€ prometa na letni ravni torej imam lahko enostavno računovodstvo. To je verjetno cenejše ali se motim?
- Podjetje se odpre brezplačno na eVEM prek spleta s kvalificiranim digitalnim potrdilom sigenca.
- Če nimaš nad 25.000€ prometa na letni ravni nisi davčni zavezanec, torej samo plačaš dohodnino enkrat letno, zdaj me pa zanima a to oddaš samoprijavo dohodka ali kako?
- Recimo, da imam dobavitelja iz EU, torej mi ni potrebno skrbeti za vse certifikate, ki jih mora imeti izdelek in samo naredim slovensko deklaracijo ter slovenska navodila ali se motim?
- Kot s.p. prosto razpolagam z denarjem, torej si ne rabim izplačevati plač in podobno?

Za spletno trgovino potrebujem kakšno posebno izobrazbo? Kako je s tem, če hočem na s.p. kasneje dodati dejavnost (npr. gostinstvo)?

Hvala že vnaprej za odgovore :)

pinguMB
Uradnik

OdgovorNapisal/-a pinguMB » 15 Mar 2013, 23:06

Sem še tukaj hoto slišat malo mnenja :)

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost