Ste pred ustanovitvijo podjetja in imate različna vprašanja?

SynTax64
Rookie

Re: Ste pred ustanovitvijo podjetja in imate različna vpraša

OdgovorNapisal/-a SynTax64 » 09 Apr 2013, 14:21

Borut Borštnik napisal/-a:Jaz kaj dosti ne bi več čakal. Subvencija za samozaposlitev bo kmalu pošla, mogoče ste že sedaj prepozni... itak je pa tako. Zadeva se rada zavleče, potem imate pa itak še 60 dni časa, da odprete, ko dobite sklep.

Aha, pa da še nekaj dodam k prejšnjemu citiranemu odgovoru, bi se najprej rad zahvalil za odgovor o skorajšnjemu poteku subvencij, saj sem na podlagi tega odgovora takoj aktiviral svojo svetovalko ki pa ni bila obveščena o tem, čez nekaj dni pa me pokliče zaposlitvena svetovalka na ZZZ saj bo subvencij zmanjkalo v zelo kratkem času, torej sem na podlagi tega odgovora tu prišel pravočasno do razgovora ter do morebitnih sredstev, zato se Vam g.Borut za ta odgovor najlepše zahvaljujem.

SynTax64
Rookie

OdgovorNapisal/-a SynTax64 » 10 Apr 2013, 09:42

SynTax64 napisal/-a:Še nekaj glede ustanovitve oziroma nabave osnovnih sredstev me zanima: oprema ki bi jo potreboval kot nujno sredstvo pri opravljanju svojih dejavnosti bo v tem primeru prenosnik ter potrebna programska oprema, razvojno okolje ter ostala soft. oprema. Kako je potem glede nabave prenosnika, pri tem bi uporabljal zdajšnji prenosnik, seveda z vsemi papirji, računi, vendar je bil kupljen lani, ga lahko uporabljam za poslovne namene? S tem da sem ob koncu prejšnjega leta nabavil Windows 8, katerega sem kupil kot nadgradnjo v prejšnjemu operacijskemu, ga sedaj lahko uporabim za poslovne namene? Zavedam se da je potrebno popolnoma vse kar se uporablja v poslovne namene imeti licenco za programsko opremo, vendar kako je z njo če sem jo kupil še pred ustanovitvijo podjetja, ter imam vsa potrdila o nakupu?Na sploh me zanima kako je z osnovnimi sredstvi ki bi bili uporabljeni v podjetju, bili pa so kupljeni še kot fizična oseba? Saj vem s.p. dejansko posluje kot fizična oseba ki opravlja pridobitno dejavnost, vendar kako je potem zakonsko glede tega?

SynTax64
Rookie

OdgovorNapisal/-a SynTax64 » 26 Apr 2013, 13:45

Kako pa je rezervacija imena na VEM točki za s.p.? Kolikor vidim je predhodna rezervacija možna samo pri d.o.o.-jih? :eek:

SynTax64
Rookie

OdgovorNapisal/-a SynTax64 » 29 Apr 2013, 15:09

Borut Borštnik napisal/-a:S kje ta podatek?

Klik

linebacker
Rookie

OdgovorNapisal/-a linebacker » 11 Jun 2013, 15:54

Pozdravljeni!

Pred letom dni sem zaprl študentski s.p. torej zavarovanje po podlagi 104.

Sedaj imam možnost odpreti polni s.p. pa me zanima, če je kakšen ovinek (ker sem imel prej "le" študentskega)

da bi mi vseeno pripadla opcija plačila prispevkov 50% prvo in 70% drugo leto.

Lp, Rok

simattle

OdgovorNapisal/-a simattle » 11 Jun 2013, 16:12

Mislim da ni opcije, ker zakon pravi, da delna oprostitev plačila prispevkov velja zgolj ob prvem vpisu v poslovni register, pa naj bo to študentski, popoldanski, polni ali kakorkoli ga že poimenuješ ... v osnovi so enakovredni, z izjemo višine prispevkov :)

linebacker
Rookie

OdgovorNapisal/-a linebacker » 11 Jun 2013, 16:37

Se mi je zdelo, da je tako a je vseeno boljše dobiti potrditev še od nekoga ;)

Hvala

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov