Ker sem prisiljem odpreti d.o.o. in opažam veliko ponudbo d.o.o.jev po 260EUR, me zanima ali je to bolj smoterno kupiti ali se sam lotiiti odpiranja. Na kaj moram biti pozoren pri nakupu. Večina jih napiše novoustanovljeno, ki še ni poslovalo, brez dolgov itd.
Na podjetju nebo nobeden zaposlen imel pa bo direktoja in prokurista.
D.o.o bo lastnik dveh spletnih trgovin in veleprodajne trgovine. Kako je z registracijo spletne trgovine? Ali mora t abiti samostojna pravna oseba ali pa je lahko v sklou d.o.o. ja.
Nakup d.o.o. ja
|
|
-
okrogar
- Pripravnik
- Kraj: Domžale
- Kontakt:
Re: Nakup d.o.o. ja
Na tvojem mestu bi odprl sam nov d.o.o, saj nikoli ne veš kaj so prej z njim počeli.
Kakor jaz vem mora d.o.o. ne more delovati brez zaposlenih, se pravi direktor mora biti zaposlen in imeti tudi direktorsko plačo ki pa ni minimalc.
Glede spletnih trgovin pa mislim da ni omejitev
lp
Kakor jaz vem mora d.o.o. ne more delovati brez zaposlenih, se pravi direktor mora biti zaposlen in imeti tudi direktorsko plačo ki pa ni minimalc.
lp
Google oglaševanje Kako do 1. pozicije na Google, prehitite konkurenco!
Izdelava spletnih strani Izdelava učinkovitih prodajnih strani
Facebook oglaševanje Večja prodaja? Konverzije? Remarketing?
Fitshop Spletna trgovina
Fitshop Spletna trgovina
-
jozerus
- Pripravnik
Nevem če bo držalo, da mora biti obvezno nekdo zaposlen na d.o.o.
Kolega ima doo, on pa dela v drugem podjetju.
Kolega ima doo, on pa dela v drugem podjetju.
-
okrogar
- Pripravnik
- Kontakt:
Te casi so ze mimo
Fitshop Spletna trgovina
Fitshop Spletna trgovina
-
jozerus
- Pripravnik
A to pomeni da, če sem zaposlen v nekem podjetju ne morem odpreti doo ja
|
|
-
okrogar
- Pripravnik
- Kontakt:
To lahko ampak ne da se odpret več podjetja brez zaposlenih.ce imas doo more biti zaposlen vsaj direktor z minimalno placo ki je dolocena za direktorja ki pa ni minimalc
Fitshop Spletna trgovina
Fitshop Spletna trgovina
-
Grega12
- Rookie
Pozdravljeni,
Na tem področju je v zadnjem času ker veliko sprememb, dogajanja.
Jozerus: predlagam, da me kontaktirate za zasebno sporočilo gregor@agencijaspin.si ali še bolje na 041 77 77 61, ker vam bom tako najhitreje odgovoril na vsa vaša vprašanja.
Vsekakor pa lahko obtstaja podjetje (d.o.o.) brez zaposlenih, so pa seveda pravila, pogoji, itd....
Na tem področju je v zadnjem času ker veliko sprememb, dogajanja.
Jozerus: predlagam, da me kontaktirate za zasebno sporočilo gregor@agencijaspin.si ali še bolje na 041 77 77 61, ker vam bom tako najhitreje odgovoril na vsa vaša vprašanja.
Vsekakor pa lahko obtstaja podjetje (d.o.o.) brez zaposlenih, so pa seveda pravila, pogoji, itd....
-
Nejc Setnikar
- MP strokovni sodelavec
jozerus napisal/-a:Ker sem prisiljem odpreti d.o.o. in opažam veliko ponudbo d.o.o.jev po 260EUR, me zanima ali je to bolj smoterno kupiti ali se sam lotiiti odpiranja. Na kaj moram biti pozoren pri nakupu. Večina jih napiše novoustanovljeno, ki še ni poslovalo, brez dolgov itd.
Na podjetju nebo nobeden zaposlen imel pa bo direktoja in prokurista.
D.o.o bo lastnik dveh spletnih trgovin in veleprodajne trgovine. Kako je z registracijo spletne trgovine? Ali mora t abiti samostojna pravna oseba ali pa je lahko v sklou d.o.o. ja.
Treba je biti pozoren na zgodovino takega d.o.o.-ja ter na pravilno in natančno sestavo pogodbe o odsvojitvi poslovnih deležev, ki pa mora biti notarsko overjena.
Ni zahtevano, da ima d.o.o. zaposlene(ga), mora pa imeti poslovodjo (direktor), ki je zastopnik družbe po samem zakonu. Slednje je potrebno razlikovati od prokurista, ki je zastopnik družbe po pogodbi o prokuri in ima določene omejitve pri zastopanje družbe.
Spletno trgovino lahko daste pod d.o.o., pazite le, da boste izbrali ustrezno dejavnost.
-
Bond007
- Uradnik
okrogar napisal/-a:Na tvojem mestu bi odprl sam nov d.o.o, saj nikoli ne veš kaj so prej z njim počeli.
lp
Nakup d. o. o. - obstajajo variante, nekaj v smislu, da ti posodijo začetni kapital, ki jim ga vrneš plus plačaš še enih 300 eur. To ti nekatera računovodstva uredijo. Tako imaš d. o. o. brez kakih presenečenj, če pa firmo kupiš se pa tudi da vse preveriti, itak je to prej treba naredit.
|
|
-
Bond007
- Uradnik
okrogar napisal/-a:To lahko ampak ne da se odpret več podjetja brez zaposlenih.ce imas doo more biti zaposlen vsaj direktor z minimalno placo ki je dolocena za direktorja ki pa ni minimalc
To ne vem, glede sprememb, se je pa dalo še dve leti nazaj ali mogoče leto in pol. Pri nas vem, da si plačujemo najnižje možne prispevke, se mi zdi no... Plača sicer ni čist minimalna, sam je daleč od direktorske, po mojem nikoli ne bo - z enim razlogom pač - vsak se hoče izogniti plačilu preveč prispevkov državi.
Treba je vedet, da denar, ki ga zasluži d. o. o. ni tvoj osebno, ampak je od podjetja. Zato s tem ne moreš delat, kar želiš in ga je trežko dobit iz podjetja, če bi pač kakšen mesec želel več izplačila. Zato je včasih s. p. veliko boljša varianta. Npr. v primeru, da opravljaš samo storitvene dejavnosti... Tam plačuješ prispevke, z ostalim pa lahko razpolagaš, medtem ko pri d. o. o. ne moreš.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost