Poslovna enota / Poslovni prostor

Davki, prispevki, obdavčitev, pavšalni prispevki, DDV, dohodnina, davek od dohodkov pravnih oseb.
freelancer
Prispevkov: 1
Pridružen: 09 Jun 2016, 09:31

Poslovna enota / Poslovni prostor

OdgovorNapisal/-a freelancer » 09 Jun 2016, 09:44

Pozdravljeni,

prosil bi za malce pomoči. Sem s.p. normiranec - nezavezanec. Odpiram spletno trgovino za katero že vem, da potrebujem davčno potrjevanje računov, nisem pa prepričan ali moram registrirati tudi poslovno enoto na katero se bodo vezali izdani računi, saj bom odpošiljanje vršil od doma oz. domačega naslova kjer imam registrirano upravljanje dejavnosti.

Med raziskavo sem naletel na 2 pojma: poslovna enota in poslovni prostor. Prosil bi za kakšen nasvet ali je v mojem primeru sploh treba karkoli registrirati ter ali moram označiti osebni računalnik kot davčno blagajno kjer bom izdajal račune po pravilniku fursa?

Za vsako povratno informacijo se že sedaj iskreno zahvaljujem. :)
 

bart
Prispevkov: 4
Pridružen: 12 Sep 2007, 00:19

Re: Poslovna enota / Poslovni prostor

OdgovorNapisal/-a bart » 14 Jun 2016, 20:28

Po preverjanju pri FURS-u (kamor lahko pokličeš tudi sam poslovni prostor, ki se določi v internem aktu za davčno potrjevanje računov, načeloma ne rabi imeti nobene zveze s podjetjem (npr. ne rabi biti najemne pogodbe za tisti prostor med najemodajalcem in tvojo firmo, ne rabi biti tam sedež/poslovna enota/....). Res pa, da so pravila, kateri prostor in v kakšnem primeru določite za poslovni prostor.
Računovodstvo TILLIT - Ste odprli podjetje ali šele razmišljate o samostojni podjetniški poti? Tudi za normirance!
Virtualna pisarna - Ko potrebujete le še poslovni naslov

EvaKEva
Prispevkov: 2
Pridružen: 25 Okt 2016, 22:36

Re: Poslovna enota / Poslovni prostor

OdgovorNapisal/-a EvaKEva » 25 Okt 2016, 22:40

Pozdravljeni,

ustanavljam sp. Narava mojega dela bo taka, da bom delala na terenu in doma za računalnikom. Ker me skrbi, da soglasja enega od sosedov za uporabo stanovanja kot polovnega prostora ne bom dobila, me zanima, ali lahko prijavim poslovni prostor v hiši svoje tašče in kakolahko to uredim. Morava skleniti kakšno pogodbo? Ima potem ona kakšne stroške?

Hvala in lep pozdrav
Eva

Nejc Setnikar
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 317
Pridružen: 07 Jan 2014, 22:30

Re: Poslovna enota / Poslovni prostor

OdgovorNapisal/-a Nejc Setnikar » 28 Okt 2016, 08:06

Od tašče morate pridobiti izjavo o dovoljenju poslovanja na njenem naslovu (vtipakajte v google in našli boste vzorec takšne izjave). Takšno izjavo mora tašča podpisati in podpis overiti na upravni enoti (strošek cca 1,5 EUR) ali pa gre tašča z vami na VEM točko, ko boste odpirali podjetje in se tam identificira kot lastnica.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov