Spletna trgovina - dostava paketov

Spletne strani in trgovine, upravljanje z domenami, ocene projektov in komentarji.
bbrbb
Prispevkov: 1
Pridružen: 12 Mar 2015, 18:19

Spletna trgovina - dostava paketov

OdgovorNapisal/-a bbrbb » 12 Mar 2015, 18:24

Živjo
Ker razmišljam o spletni trgovini me zanima kakšne izkušnje imate z dostavnimi službami, ki omogočajo plačilo po povzetju- katere so cenovno najbolj ugodne, najhitrejše ipd.
 

Palet11
Rookie
Prispevkov: 6
Pridružen: 25 Dec 2014, 19:43

Re: Spletna trgovina - dostava paketov

OdgovorNapisal/-a Palet11 » 02 Apr 2015, 20:42

Zdravo.

Meni trenutno najbolj ustrezajo GLS po Sloveniji in UPS vsepovsod drugod. Drugače pa pošlješ povpraševanje po vseh dostavnih službah pa primerjaš cene in usluge :)

Lp

Alen89
Rookie
Prispevkov: 15
Pridružen: 06 Nov 2008, 13:39
Kontakt:

Re: Spletna trgovina - dostava paketov

OdgovorNapisal/-a Alen89 » 14 Mar 2016, 12:40

Živjo,

Mi trenutno uporabljamo Pošto Slovenije, ki je precej "trda" pri dogovorih za kakšne popuste. Pri GLS smo že dobili neko ugodnejšo ponudbo. Preverili bomo še DPD in se potem odločili.

Pri GLS je recimo prednost v tem, da ne rabiš plačevati za vrnjene pošiljke (nedvignjene) in pa kupec ne rabi plačati dodatnega 1 € za prenos denarja. Tako, da je za razmislit.

Vedno pa je odvisno od prometa. Vsem ponudnikom napiši povpraševanje (približen mesečni promet in kakršne pošiljke potrebuješ) ter se odloči za najbolj ugodnega ponudnika glede na tvoje povpraševanje ;)

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 2486
Pridružen: 09 Mar 2007, 00:09

Re: Spletna trgovina - dostava paketov

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 14 Mar 2016, 16:41

Pošta ima to prednost, da če te ni doma dobiš listek in paket prevzameš na prvi pošti. Ostali teh lokacij ali nimajo ali pa so čudne (recimo nek x OMV).

modrivlak
Uradnik
Prispevkov: 76
Pridružen: 15 Mar 2016, 17:31

Re: Spletna trgovina - dostava paketov

OdgovorNapisal/-a modrivlak » 16 Mar 2016, 12:45

Načeloma so vse varjante zelo primerljive, moje izkušnje:
- POŠTA SLOVENIJE: Dolgoročno najdražja varjanta, zaradi dodatnih stroškov (vračilo paketa), dodatno strošek za stranko (prenos denarja), več papirja, več komplikacij, nepregledne fakture, "leseno" sledenje

- GLS: Super cene, enostavno delo, pregledne fakture, super obračuvanje in nakazilo denarja,... ampak dostavljalci - katastrofa, ogromno strank s pritožbami, ogromno mailov, če lahko pošljemo preko drugega ponudnika ker jim GLS ne paše ipd

- DPD: Trenutno najbolj idealna rešitev, ne glede na to kakšno ponudbo si dobil drugje oni bodo cenejši, izredno prilagodljivi (mi imamo recimo pogodbo ALL INCLUSIVE) ne glede na to kakšen paket pošljemo cena je vedno isto (odkupnina, ne odkupnina, 1kg, 20kg). Super sledenje, prijazno osebje, res naredijo vse, da je paket dostavljen (se je razpolovil procent neprevzetih paketov), pregledne fakture, obračunavanje po tvoji želji (mi imamo tedensko)

Kar se tiče prevzemnih mest je tudi DPD daleč spredaj zaradi kombinacije Petrolov, nekaterih pošt in ostalih prevzemnih mest ampak prevzemna mesta koristi mogoče 10% strank, zaradi tega ker strmijo k ponovni dostavo, torej ni te doma? Ni problema, ti pripeljemo po 17.00.

V primeru GLSa je pa to tukaj smo ti pustili paket, znajdi se - sploh problem paketomatov, ki jih stranke sovražijo. Še slabše pa imajo to na Pošti Slovenije, kjer pač te poštar išče, če mu je bo pozvonil, če ne ti bo pa kar listek napisal (saj njemu je vseeno, plača je ista).

Žal pač živimo in poslujemo na takem trgu kjer stranke rabijo tudi malo "pusha" da paket prevzamejo in to DPD handla najbolje. Mi pošljemo cca 750 paketov mesečno - in smo poizkusili že vse zgoraj omenjene.

Upam, da je komu v pomoč.
 

Hruška
Rookie
Prispevkov: 9
Pridružen: 10 Sep 2016, 12:19

Re: Spletna trgovina - dostava paketov

OdgovorNapisal/-a Hruška » 27 Mar 2017, 09:34

Hvala za tale odgovor. Nasveti so mi prišli zelo prav!
Lp


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov