Uvoz iz kitajske

Realizacija ideje, lean metode, analiza trga, s.p., d.o.o. ali druge oblike podjetja.
samosmart
Rookie
Prispevkov: 7
Pridružen: 25 Feb 2009, 10:29

Re: Uvoz iz kitajske

OdgovorNapisal/-a samosmart » 07 Jun 2012, 12:53

Pozdravljeni,

mene pa zanima kako je z računi če nekaj uvozimo iz kitajske. Proizvajalec bo priložil račun na ime našega podjetja v paket, od tega računa se potem plača davek ter morebitna carina (če je za izdelek carina določena). Potem jaz oba računa - od proizvajalca in od carine knjižim normalno? Davek je pa tako samo ta, ki ga pri nas plačamo drži?

Še eno vprašanje: Je kje posebej določeno če imaš s.p. kako moraš proizvajalcu zadevo plačat al to ni tako pomembno in lahko brez težav plačam preko osebne kreditne kartice ali preko paypala...

Hvala za odgovor/e in lp
 

mladipodjetnik
Uradnik
Prispevkov: 76
Pridružen: 26 Feb 2011, 00:42

Re: Uvoz iz kitajske

OdgovorNapisal/-a mladipodjetnik » 07 Jun 2012, 19:21

Vpraši prosim tole svoje računovodkinjo. So res vprašanja za njo.

erbi
Pripravnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 18 Maj 2008, 19:49
Kontakt:

Re: Uvoz iz kitajske

OdgovorNapisal/-a erbi » 10 Jun 2012, 15:08

Tu pa lahko nastane problem. Marsikatera o takih stvareh nima pojma. Med njimi tudi moja, kljub temu, da ji izdajanje njenih mesečnih računov ne predstavlja nobenega problema.

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 677
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: Uvoz iz kitajske

OdgovorNapisal/-a novinec » 10 Jun 2012, 20:35

Se strinjam, žal ! Marsikateri računovodja zna samo knjižit konte in to je to ! Bom povedal, kar si mislim, čeprav ni rečeno da drži :

Proizvajalec bo priložil račun na ime našega podjetja v paket, od tega računa se potem plača davek ter morebitna carina (če je za izdelek carina določena). Potem jaz oba računa - od proizvajalca in od carine knjižim normalno? Davek je pa tako samo ta, ki ga pri nas plačamo drži?

To drži !

Še eno vprašanje: Je kje posebej določeno če imaš s.p. kako moraš proizvajalcu zadevo plačat al to ni tako pomembno in lahko brez težav plačam preko osebne kreditne kartice ali preko paypala...

Za s.p. bi po mojem šlo !!

Za vsa vprašanja glede knjiženj imate dober forum : www.davkoplacevalci.si

mladipodjetnik
Uradnik
Prispevkov: 76
Pridružen: 26 Feb 2011, 00:42

Re: Uvoz iz kitajske

OdgovorNapisal/-a mladipodjetnik » 10 Jun 2012, 21:00

Ti boš plačal oba davka. Ker kitajska ni v EU, boš plačal davek tam. Potem pa še našega tukaj. ampak boš tistega iz kitajske prikazal kot uvoznega in si ga sam sebi zbijal.

Kar se tiče plačila, pa lahko jaz povem, da mirno plačujem čist vse stvari v tujino iz PayPalom, po predračunu, ... je pa nekaj. Ko plačaš, potem ko delaš prevzemnico blaga oziroma ko dobiš račun, napiši, da si plačal s PP, da bo znala računovodkinja knižit. Najverjetneje ti bo pa dobavitelj povedal, kako želi da mu plačaš.

Carino pa tudi plačaš. Vendar pogled na splet, kjer imaš točno tabelo kakšna je carina glede na izdelek. Pa potem plačaš še uvozni davek. Tako, da to so kar stroški in če ne gre za res nizko ceno, si ti splača kupiti zadevo raje iz EU, pa nimaš čisto nobenih težav z papirji, ko uvozih, DDV-jem, carino, ...

Drugače pa poiščeš eno manjšo podjetje, ki uvaža iz kitajske pa ti bodo oni povedali za vse stvari in hakelce.
 

ynwa11
Prispevkov: 3
Pridružen: 11 Jan 2013, 16:18

Re: Uvoz iz kitajske

OdgovorNapisal/-a ynwa11 » 11 Jan 2013, 19:40

Mi lahko kdo prosim posreduje link, kje lahko preverim visino carine za pravne osebe? Je dolocen kaksen znesek, kdaj je potrebno placati carino ali jo moram placati ne glede na visino narocila?
Se morda lahko placilu carine izognem tako, da narocilo razdelim v vec manjsih narocil-takorekoc narocam manjse kolicine blaga?

LP


svere
Prispevkov: 3
Pridružen: 13 Sep 2012, 13:50

Re: Uvoz iz kitajske

OdgovorNapisal/-a svere » 23 Okt 2018, 14:31

Pozdravljeni,

da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj zastavil vprašanje. Zanima me sledeče. Iz Kitajske bi rad uvozil izdelek, ki bi bil tudi v stiku s hrano. Spraševal sem že na zdravstveni inšpektorat, pa bom še tu vprašal, katere certifikate potrebujem? Imam pa še eno vprašanje in sicer, kako je v primeru, če od proizvajalca dobim certifikat v kitajščini..? Je to uporabno ali bolj ne. :)

Hvala za vsak odgovor.

Lep pozdrav,
Igor

Mediur
Pripravnik
Prispevkov: 24
Pridružen: 30 Apr 2018, 13:44

Re: Uvoz iz kitajske

OdgovorNapisal/-a Mediur » 30 Nov 2018, 12:13

Pozdravljeni
če koga zanima celoten poslovni model internetne prodaje, ki vključuje tudi vsa tovrstna vprašanja glede uvoza, naj se javi na ZS.
Predstavimo tudi super alternativo s katero lahko glavnino nakupov opravite znotraj EU in se tako izognete carinjenju, deklaracijam, prevajanju,... Na razpolago je tudi že dobro uveljavljen posel spletne prodaje za SLO/HR in druga tržišča...

Več info na ZS.
 


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 57 gostov