spletna trgovina na Facebooku

Spletne strani in trgovine, upravljanje z domenami, ocene projektov in komentarji.
jernejpitbull
Prispevkov: 4
Pridružen: 06 Sep 2018, 19:52

spletna trgovina na Facebooku

OdgovorNapisal/-a jernejpitbull » 06 Jan 2019, 13:13

Pozdravljeni
Zanima me kako deluje spletna trgovina Smania https://www.facebook.com/smania.sis/

Imajo zelo lepo urejeno stran, menjava izdelkov brez problema...vse pohvale!!
Ni mi pa jasno, kako lahko prodajajo identične izdelke ki so na Aliexpressu 200 ali pa 300% cenejša...ravno zadnič je oče naročil pri njih nek priključek za tv, dobil po pošti potem pa malo brskam in najdem na Aliexpressu enak izdelek ki je pri njih 30€ na aliju za 11€.Ok vse lepo in prav kupi kjer želiš ni mi pa jasno kako lahko pride embalaža z kitajskimi navodili, nikjer CE oznake...pred časom sem se sam zanimal za odprtje S.P pa me je vse minilo koliko enih certifikatov potrebuješ za vsak izdelek...Ali kdo ve kako jim to ratuje glede na to da je večina izdelkov iz Aliexpress???Ki niso ravno preverjeni za Evropski trg?Tako trgovino bi imel tudi sam,z tako maržo :joy:
 

nessuno
Uradnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 26 Apr 2009, 20:25

Re: spletna trgovina na Facebooku

OdgovorNapisal/-a nessuno » 06 Jan 2019, 19:22

Sej jo lahko imaš, naredi jo. :D Malo za šalo, malo zares. Drugače pa ljudje ali ne poznajo strani aliexpress in podobnih (iz izkušenj), ali pa se jim ne da čakat 1 mesec in več, da artikel pride. Če imaš spletno trgovino, je zadaj ogromno stroškov in marža, ki jo omenjaš niti ni velika...računaj poštnino, reklama (FB, adwords,...), možni paketi, ki jih stranke ne prevzamejo (dodaten strošek), itd.

Kar se tiče certifikatov itd. pa ne vem, ker nisem nikoli prodajal elektronike in se ne bi spuščal. Kar se tiče samega poslovnega modela, pa ne vidim nič spornega, pač nabavijo in prodajo. Ali pa, kar je danes moderno, dropshippajo.

p.s.: nimam nič z njimi, sem pa imel spletne trgovine in prodajal tudi iz Kitajske robo in ni tako enostavno kot izgleda.

jernejpitbull
Prispevkov: 4
Pridružen: 06 Sep 2018, 19:52

Re: spletna trgovina na Facebooku

OdgovorNapisal/-a jernejpitbull » 06 Jan 2019, 19:33

ja to vrjamem da ni enostavno...sam sem zapravil kar veliko časa za info na vseh inštitutih, inšpektorjih....neradi povejo ali podajo kakršnokoli info...tako da me je minilo...me pa še vedno drži da bi imel tako trgovino...inšpektor mi je rekel da npr nočna svetilka na 220v potrebuje določene certifikate kot so CE,rohs,.... kar kitajci nimajo ali pa samo napišejo da ima in inšpektor da izdelek-če se tako odloči na preverjanje-če pade si ga nasrkal!Je pa tudi rekel da večinoma spletnih trgovin pri nas prodaja dokler se ne oglasimo :)

nessuno
Uradnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 26 Apr 2009, 20:25

Re: spletna trgovina na Facebooku

OdgovorNapisal/-a nessuno » 06 Jan 2019, 22:58

Je pa tudi rekel da večinoma spletnih trgovin pri nas prodaja dokler se ne oglasimo :) -> to je to ja...kar praksa kot sem opazil hehe

boris33
Rookie
Prispevkov: 7
Pridružen: 28 Maj 2019, 06:25

Re: spletna trgovina na Facebooku

OdgovorNapisal/-a boris33 » 28 Maj 2019, 06:44

Simpl. Postaviš tak webshop z uporabo enega izmed 1000 pluginov za WP ali skriptov, ki so na voljo na npr. Codecanyon, najdeš izdelke preko Aliexpress in promoviraš na FB, po možnosti avtomatsko.

Saj veš, osnova ekonomije je - kupi poceni, prodaj drago.

Ampak bodi pripravljen na Slo birokracijo, predvsem glede raznih certifikatov izdelkov, dovoljenj, ipd. Jaz osebno ne bi nikoli tega počel v Sloveniji. Aja, pa še najvišje davke v Evropi se plačuje pri nas, hehe:)

Pa veliko sreče!
 

darkside
Vodja projektov
Prispevkov: 183
Pridružen: 17 Jun 2012, 18:38

Re: spletna trgovina na Facebooku

OdgovorNapisal/-a darkside » 15 Dec 2019, 23:42

kupi za 11€, prodaj za 15€. saj ni težko. oglaševanja ne rabiš, plače tudi ne. davke boš pa iz lastnega žepa plačeval ;)


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov