Društvo ter UK Podjetje

Realizacija ideje, lean metode, analiza trga, s.p., d.o.o. ali druge oblike podjetja.
tineS
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 16 Dec 2017, 04:04

Društvo ter UK Podjetje

OdgovorNapisal/-a tineS » 30 Sep 2019, 20:38

Pozdravljeni,
na spletni strani od mp.si sem opazil več napisanega, kar se tiče glede zavoda ter društva. Trenutno se bolj nagibam na registracijo društva. Imam pa vprašanje ali dva.
Društvo zahteva 3 ustanovitelje. 2 fizična ustanovitelja imam, ostali pa smo brez tretjega. Ker je matično podjetje v UK, ali lahko omenjeno podjetje, kot 3. pravni ustanovitelj nadomesti le tega? UK podjetje je registrirano v Sloveniji in ima davčno številko?

Hvala
 

TajnikB
Uradnik
Prispevkov: 88
Pridružen: 18 Dec 2017, 15:26

Re: Društvo ter UK Podjetje

OdgovorNapisal/-a TajnikB » 01 Okt 2019, 23:35

Za podjetniške ideje se ustanavlja podjetje, društvo pa za družabne aktivnosti in preživljanje prostega časa (tečaji kvačkanja, izleti, ipd), humanitarne in izobraževalne namene. Za vsako sfero velja svoja zakonodaja. Društvo, ki bi se organiziralo za namen podjetništva, bi zaradi komplikacij itak kmalu ugotovilo, da to ni smotrna odločitev. Društvo sicer lahko opravlja TUDI gospodarsko dejavnost, a potem mora voditi drugačno računvodostvo in prostovoljci ne smejo biti izvajalci gospdoarske dejavnosti in še cel kup komplikacij podobne sorte. Preverite svojo poslovno prej idejo pri podjetniških svetovalcih.

tineS
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 16 Dec 2017, 04:04

Re: Društvo ter UK Podjetje

OdgovorNapisal/-a tineS » 02 Okt 2019, 17:26

Hvala. To mi je vse jasno, društvo bi bilo za namene izobraževanja kot tudi samega plezanja. Dobička nebi bilo, minimalno. Kar bi ga bilo, se ga uporabi seveda za samo društvo ter člane.

Problem je le, da ni dovolj ustanovitvenih članov. Ker pa imam sam spletno prodajo na UK podjetje, bi s tem lahko to tudi izvedel. Nič v povezavi, ampak zgolj, da je moje UK podjetje kot ustanovitveni član za društvo.
Pije vodo?


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov