Sepa SDD

avx991
Pripravnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 12 Nov 2012, 08:39

Sepa SDD

OdgovorNapisal/-a avx991 » 06 Feb 2020, 19:17

Zdravo,

V podjetju razmisljamo zaradi samega nacina poslovanja opazamo, da bi bilo bolj skiselno si urediti Sepa direktne bremenitve za nase stranke.

Ima kdo izkusnje kako kaj potekajo stvari iz strani podjetje fizicna stranka. S stroski sem seznanjen, tudi pogodba vem da mora biti podpisana iz strani nas in fizicne osebe.

Na kaj moramo biti pozorni....

Kakrsne koli informacije so za zelene.
 

tine1
Uradnik
Prispevkov: 75
Pridružen: 08 Sep 2010, 13:53

Re: Sepa SDD

OdgovorNapisal/-a tine1 » 06 Feb 2020, 21:15

Pozdravljeni,

ni kakšna velika znanost.

Najprej se odpravite na banko, kjer boste oddali vlogo za SEPA SDD. Banka vas bo pregledala vaše poslovanje in v kolikor ni povsem ok boste SEPA SDD morali nekako zavarovati, ker lahko prihaja do zlorab (bremenite račun za katerega nimate pooblastila...).
Ko vam bo banka to odobrila, boste podpisali pogodbo z banko in najverjetneje dobili dodaten modul v spletni banki, kjer se urejajo SEPE (banke imajo to malo različno).

Primere za SEPA soglasja imate na spletu (tukaj je potrebno biti kar previden, da so vsi podatki na soglasju).

samo za dodaten info:
Straka, ki ji boste odtegnili sredstva ima možnost na banki v roku 2 mesecev preklicati to sepo in mora banka takoj vrniti sredstva, bremeniti pa vaš račun (v kolikor so sredstva na računu, če ne unovči zavarovanje). V kolikor ste pa bremenili račun za katerega niste imeli ustreznega soglasja, pa lahko stranka zaprosi za vračilo sredstev še 14 mesecev od bremenitve.

To so popolnoma okvirne informacije. Za več info mi lahko pišete tudi na stanta.tine@gmail.com

lp


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost