Ste pred ustanovitvijo podjetja in imate različna vprašanja?
-
Nejc Setnikar
- MP strokovni sodelavec
Re: Ste pred ustanovitvijo podjetja in imate različna vpraša
Žal bi šlo s preprostim nakazilom na TRR za davčno utajo. Po drugi strani pa podjetje rabi neko podlago za nakazilo, npr. račun, avtorsko, podjemno pogodbo itd. Če ste še študent, uporabite študentsko napotnico. Če pa ne, potem pride za vaše delo v poštev avtorska pogodba.
|
|
-
barcelinho
Pozdrav!
Upam, da ni moj primer že kje odgovorjen...
V najem sem vzel 2 tenis igrišča, registriran imam že tudi tenis klub...v klubu imam namen oddajati ure, izvajati teniške tečaje, prodajati pijače, žogice in napenjanje loparjev. Kaj lahko jaz ustanovim, da bo vse kot je treba? Popoldanski s.p. (sem zaposlen), društvo?
Hvala za odgovor, lp
Upam, da ni moj primer že kje odgovorjen...
V najem sem vzel 2 tenis igrišča, registriran imam že tudi tenis klub...v klubu imam namen oddajati ure, izvajati teniške tečaje, prodajati pijače, žogice in napenjanje loparjev. Kaj lahko jaz ustanovim, da bo vse kot je treba? Popoldanski s.p. (sem zaposlen), društvo?
Hvala za odgovor, lp
-
Nejc Setnikar
- MP strokovni sodelavec
Možni sta obe obliki. Katero boste izbrali, pa je vaša poslovna odločitev. Sam bi raje izbral popoldanski s.p., saj je društvo v osnovi nepridobitna organizacija...
-
Ditroki
- Rookie
Borut Borštnik napisal/-a:Na portalu imamo tudi članek Kako odpreti gostinski lokal ali nekaj podobnega... malo prebrskaj
Tega sem že ogromnokrat prebral, vendar potrebujem več, bolj podroben opis (če sploh obstaja), saj bi res rad vedel čim več, najboljše od izkušenih ljudi (lastnikov lokala), da ne bom imel potem kakšnih težav po nepotrebnem. Riziko je že tako ali tako dosti
Zdaj sem prebral tudi že zakone.. A jih bom večkrat in si pomembne stvari izpisal.. Nikoli nisi preveč previden..
-
barcelinho
Nejc Setnikar napisal/-a:Možni sta obe obliki. Katero boste izbrali, pa je vaša poslovna odločitev. Sam bi raje izbral popoldanski s.p., saj je društvo v osnovi nepridobitna organizacija...
Kako pa je kaj, če že imamo klub..je možno vsaj ure igranja nekako pisati na klub? Nikjer na netu ne najdem kaj o tem..najdem samo o društvih?
Hvala, lp
|
|
-
Nejc Setnikar
- MP strokovni sodelavec
Klub ni pravnoorganizacijska oblika, ampak poimenovanje, ki ima samo sporočilno vrednost. Za klubi vedno "stoji" društvo ali s.p. (ti dve obliki sta najpogostejši)...
-
BASEic
Lep pozdrav,
začel sem s popoldanskim s.p., in imam še eno dilemo (verjetno neumno, ampak raje prej vprašam). Lahko strankam zraven storitve, ki jo opravljam, še prodam izdelke, ki sem jih kupil v trgovini (kjer imam 30% popust)? Ceno lahko potem določam čisto po svoji želji? Moja registrirana dejavnost je "čiščenje cest in drugo čiščenje", ki je najbližje opisu moje dejavnosti.
Hvala,
lp
začel sem s popoldanskim s.p., in imam še eno dilemo (verjetno neumno, ampak raje prej vprašam). Lahko strankam zraven storitve, ki jo opravljam, še prodam izdelke, ki sem jih kupil v trgovini (kjer imam 30% popust)? Ceno lahko potem določam čisto po svoji želji? Moja registrirana dejavnost je "čiščenje cest in drugo čiščenje", ki je najbližje opisu moje dejavnosti.
Hvala,
lp
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Lahko, če dodate še to dejavnost, torej trgovino na drobno.
-
finkec
Zdravo
Jaz sem redno zaposlen odprl pa bi še dopolnilno dejanost (popoldanski sp.). Ali lahko potem zaposlujem druge za polni delovni čas? Ali je kakšna omejitev koliko prihodkov ima lahko pop. sp?
Lp
Jan
Jaz sem redno zaposlen odprl pa bi še dopolnilno dejanost (popoldanski sp.). Ali lahko potem zaposlujem druge za polni delovni čas? Ali je kakšna omejitev koliko prihodkov ima lahko pop. sp?
Lp
Jan
|
|
-
Nejc Setnikar
- MP strokovni sodelavec
V popoldanskem s.p. lahko zaposlujete delavce. Priporočam tudi, da pregledate razne spodbude pri zaposlovanju - več v članku Spodbude 2014.
Ni nobenih omejitev glede prihodkov.
Ni nobenih omejitev glede prihodkov.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost