Zdravstvo ter zloraba in ovadba

Zakoni, predpisi, pogodbe, pravni spori, registracija blagovne znamke, intelektualna lastnina, patenti.
tineS
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 16 Dec 2017, 04:04

Zdravstvo ter zloraba in ovadba

OdgovorNapisal/-a tineS » 21 Avg 2019, 13:24

Zdravo, na Vaš forum se obračam, ker imam vprašanje glede odpuščanja.
Skratka, mojo staro mamo so golo slikali v zdravstveni ustanovi. Te slike so razpošiljali znotraj osebja ter tudi moji prijateljici. Poleg tega, sicer brez dokaza, naj bi bilo osebje tudi nasilno do nje. Imam le besedo od sodelavca ampak to ni 100%.

Skratka, podal sem prijavo na policijo, kar je prišlo do direktorja, kateri pa je zaposlenega odpustil. Odpustil ga je v odpovednem roku.

Ali je za takšno kršitev pravilna odpoved ali bi ga morali izredno odpustiti?
Ker če so ga odpustili v odpovednem roku obstaja možnost ponavljajočega modela v drugih ustanovah.

Kje bi lahko to preveril?
 

TajnikB
Uradnik
Prispevkov: 88
Pridružen: 18 Dec 2017, 15:26

Re: Zdravstvo ter zloraba in ovadba

OdgovorNapisal/-a TajnikB » 21 Avg 2019, 21:28

huh, ni sicer čisto moje področje, ampak pri vprašanju ali so ga odpustili po pravilnem členu pravilnika ni vaša domena da bi se prtoževali. Da bi ga ustavili od ponavljajočih packarij, je odvisno od poklica, ki ga je osebek opravljal. Dejansko prepoved opravljanja poklica lahko izreče sodišče kot ukrep ob obsodbi. Razen če je za opravljanje poklica obvezna kaka licenca, certifikat, ali potrdilo da oseba ni v kazenskem postopku. Če je zadaj licenca, bi jo lahko odvzel organ, ki jo je izdal, če se tako licenco odzamve ob takih kršitvah. Glede kazenskega postopka - verjetno je policija sprožila postopek, če ga ni, preverite če ga lahko sprožite domači, in ko bo v evidenci da je v postopku, se osebek ne bo mogel zaposliti tam, kjer je to pogoj. Bo pa osebek do razsodbe sodišča žal 'nedolžen'. Mogoče je možen še kak ukrep, a kot sem napisal, ni to ravno moje področje. Redna odpoved sicer res kaže na pometanje pod preprogo, tako da jaz bi prvo preveril pri policiji in potem pri odvetniku če se lahko toži za kako odškodnino zaradi vdora v zasebnost (odgovoren je ZD in osebek). Pa če ima kako licenco, se lahko pritožite npr na zdravniško zbornico ali kjerkoli bi osebek lahko bil certificiran...

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 2486
Pridružen: 09 Mar 2007, 00:09

Re: Zdravstvo ter zloraba in ovadba

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 22 Avg 2019, 12:01

Slabo slabo! Jaz bi šel definitivno v tožbo v takem primeru..


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov