spletna prodaja, da ali ne?

Spletne strani in trgovine, upravljanje z domenami, ocene projektov in komentarji.
do.br
Prispevkov: 1
Pridružen: 25 Feb 2018, 23:53

spletna prodaja, da ali ne?

OdgovorNapisal/-a do.br » 24 Okt 2019, 14:53

Živjo :cool:

Zanima me ali se pri nas splača imeti spletno poslovanje na način dropshipinga? Gre se za to, da podjetje že obstaja (nebi bilo teh stroškov) in bi bila spletna prodaja samo kot dodatna dejavnost.

Zanima me še "primer dobre prakse", če ima mogoče kdo kakšen link do spletne trgovine, ki deluje na način dropshipinga?
Razlog za to pa je, da smo v spletnem poslovanju novi in bi zato začeli s dropshipingo na nek način predigra, kasneje pa bi šli na lastno zalogo.


Mnenja?


Hvala! :hug:
 

Bojana88
Rookie
Prispevkov: 7
Pridružen: 10 Jan 2018, 20:11

Re: spletna prodaja, da ali ne?

OdgovorNapisal/-a Bojana88 » 09 Dec 2019, 15:50

Po moji oceni ne,,,prej ali slej rabiš zalogo...

darkside
Vodja projektov
Prispevkov: 176
Pridružen: 17 Jun 2012, 18:38

Re: spletna prodaja, da ali ne?

OdgovorNapisal/-a darkside » 11 Dec 2019, 14:39

Dropshipping s kitajske? To sem želel tudi sam, ampak ker roba hodi približno en mesec, stranke pa želijo prejeti v roku največ treh dneh sem to opustil.

matejchek22
Prispevkov: 4
Pridružen: 25 Jan 2020, 09:18

Re: spletna prodaja, da ali ne?

OdgovorNapisal/-a matejchek22 » 25 Jan 2020, 09:46

kitajci bodo začeli odpirati skladišča v evropi potem bo to mogoče

tudi že sedaj so različna večja podjetja v evropi ki imajo velik lager in ponujajo dropshipping samo nevem koliko se to izplača na en komad potrebno je imeti že malo večjo verigo strank da v škatlo vstavijo več komadov artiklov in potem poštnina ni več draga torej da vzemaš vsaj 2-x tedensko ali vsaj 1x tedensko

Rokus
Rookie
Prispevkov: 6
Pridružen: 25 Feb 2017, 15:48

Re: spletna prodaja, da ali ne?

OdgovorNapisal/-a Rokus » 17 Feb 2020, 23:36

Pozdravljeni!

Zaenkrat je celotna ideja še nekako v razvojnem procesu, vendar pa že imamo izdelan strateški načrt. Z nemškim podjetjem za izdelavo spletne strani sem dogovorjen, da mi jo bodo izdelali in bomo z njo štartali predvidoma julija, takrat pa bomo odprli tudi d.o.o. (začetni kapital je že zagotovljen, ravno tako tudi nekaj dodatnega).

Trenutno se še odločamo med več možnimi naslovi spletne strani (domenami), ki bi se uporabile oziroma se odločamo tudi o imenu podjetja. V osnovi bo šlo (predvsem) za spletno komisijsko prodajo izdelkov - vsaj na začetku. Model poslovanja bo sicer zelo specifičen in nekoliko drugačen od trenutno obstoječih, ravno tako pa bo spletna stran izdelana vrhunsko (iz tega razloga sem tudi izbral to nemško podjetje) in bo nudila boljšo uporabniško izkušnjo od vseh trenutno slovenskih obstoječih. Sicer se bodo (takoj, ali pa nekoliko kasneje) prodajali tudi novi izdelki, z dobavitelji že potekajo dogovori in so praktično že zagotovljeni.

Če ste potrpežljivi, potem Vam lahko celotno idejo podrobneje predstavim potem, ko bomo julija s poslovanjem tudi začeli. Vi pa mi lahko takrat tudi sporočite, na kakšen način bi želeli sodelovati (to je, če bi želeli sodelovati).

Čeprav je razprava o idejah vedno dobrodošla in prinese pozitivne rezultate, ne želim, da bi kdo s podobno ali celo isto zadevo štartal pred mano, zato iz tega razloga več detajlov ne mislim deliti, sem Vam pa podal okvirno zamisel.

Torej, če ste zainteresirani, mi sporočite, o več podrobnostih pa se lahko, kot že rečeno, pogovoriva, ko bomo prvo fazo realizirali (torej predvidoma nekje julija).

Moj email naslov je: rb0309@outlook.com

Lahko mi pustite tudi vaš email naslov, ali pa tel. št., pa sva, če Vas stvar zanima, lahko na vezi.

Hvala,

lep pozdrav,

Rok
 


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost