Pustiti službo in se posvetiti lastnemu poslu 100%?

Realizacija ideje, lean metode, analiza trga, s.p., d.o.o. ali druge oblike podjetja.
Podjetnik1995
Prispevkov: 1
Pridružen: 09 Jul 2020, 10:06

Pustiti službo in se posvetiti lastnemu poslu 100%?

OdgovorNapisal/-a Podjetnik1995 » 09 Jul 2020, 10:18

Pozdravljeni.

Najprej naj se predstavim. Star sem 25 let in prihajam iz Maribora, po izobrazbi pa sem elektro tehnik. Pred tremi leti sem preko poznanstev prišel delati v mlado podjetje s tremi zaposlenimi, ki se ukvarja s prodajo in oddajanjem kmetijske mehanizacije. Firma je bila ustanovljena pol leta prej preden sem se ji pridružil. Začel sem s popolnoma entry level pozicijo (pomoč v skladišču in logistiki), nato pa sem v treh letih “prilezel” do vodje celotne ekipe (sem takoj pod direktorjem). Za slovenske razmere imam solidno plačo, služben avto, firmi gre dobro, trenutno nas je zaposlenih 12, pričakuje pa se celo znatno povečanje saj bomo morda kupili franšizo druge večje firme, tako da se nam zna ekipa in velikost podjetja hitro povečati na 30 - 50 zaposlenih.

V popoldanskem času vodim tudi svojo spletno trgovino, preko katere mesečno naredim do 2.000€ prometa. Od tega mi ostane cca 500€ čistega dobička.

Zadnje leto se v glavi neprestano igram z idejo, da bi zapustil zavetje varne in dobro plačane službe in da se popolnoma fokusiram na lastno podjetniško pot. Seveda oklevam, ker vem da bom težko ponovno dobil priložnost takega položaja, plače in odgovornosti, ki jo uživam v trenutni službi, vendarle vem da si ne bom odpustil niti če ni bi poskusil razviti svojega posla in bi cel preostanek življenja delal za nekoga drugega.

Zakaj ne morem delati obojega? Spletni trgovini posvečam cel prosti čas, vendarle preprosto niso enaki rezultati če se človek loti posla zjutraj s spočito glavo, ali pa ob 6 popoldne po težkem dnevu polnem raznih odločitev in stresa. Se mi zdi, da popoldne delam samo še kot robot - “tiste ta nujne” sprotne zadeve. Edini pravi razvoj posla naredim preko vikenda.

Dejstvo je, da s trenutnimi prihodki spletne trgovine trenutno ne morem pokriti niti osnovnih stroškov podjetja in trgovine, vendarle sem prepričan da bom prihodke znatno povečal takoj ko se lotim posla “full time”. Nekako si želim skočiti v globoko vodo in biti prisiljen splavati. In to sedaj ko sem še v dvajsetih, ne pa potem, ko bodo moja odgovornost tudi družina.

Vem da noben ne more sprejeti odločitve namesto mene, vseeno pa me zanima kaj bi naredili v mojem primeru drugi?

Hvala, PODJETNIK.
 

netkreacije
Prispevkov: 2
Pridružen: 08 Jul 2020, 14:48

Re: Pustiti službo in se posvetiti lastnemu poslu 100%?

OdgovorNapisal/-a netkreacije » 10 Jul 2020, 14:41

Živjo,

če še nisi čisto prepričan, bi najbrž kot eno možnost lahko prej izkoristil 14 dni letnega dopusta in videl koliko lahko povečaš promet v tem času in če na tolikšen obseg, da bi lahko lagodno preživel s tem. Ne vem koliko ti je do tega da žrtvuješ dopust.

Lahko pa poskusiš it v drugo smer in sicer tako, da si poiščeš ekipo in si porazdelite delo in ko vam uspe promet spravit na višjo raven se potem posvetiš svojemu poslu.

To sva dve opciji, ki jih lahko še preskusiš ob trenutni službi.

Mojih 5 minut ;)

Lp Roland

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 652
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: Pustiti službo in se posvetiti lastnemu poslu 100%?

OdgovorNapisal/-a novinec » 10 Jul 2020, 17:26Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov