Gre se za storitve izdelave spletnih strani, oblikovanja, gostovanja itd. Poleg tega pa lokalno opravljamo tudi servis računalnikov na domu pri strankah. Kako bi vi pisali račune za servis? Gre se za to, da bi račune za spletne strani pisali v za to določenem programu, za servis pa ne vem kako napisati račun pri stranki doma. Lahko bi pisali v tisti blokec na roke, vendar bi potem morali zelo paziti na zaporedno številko računa. Ker nas je več bi to znal biti problem.
Lahko rečem, npr po ceniku ste dolžni 30€, mi plačajo in jim mi potem naslednji dan pošljemo račun po pošti. Videl sem, da se dobi tudi knjižico Blagajniški prejemek v trgovini, bi morali v takem primeru to izdati stranki ko mi da denar?
Je kakšna druga možnost?
Še nekaj: Oblika podjetja je s.p., ali lahko račun podpiše samo podjetnik in npr prokurist? Kolega je rekel, ko je delal v manjšem podjetju (d.o.o.), je spodaj samo pripisal: "Račun sestavil: Janez Novak" in podpis, čeprav je bil zaposlen samo preko študentske napotnice.
Hvala in lp
Nejc
Izstavljanje računa
-
nene
- Rookie
- Kontakt:
|
|
-
Špela P.M.
- Uradnik
Re: Izstavljanje računa
Strankam na domu izdaš blagajniški prejemek (nek obrazec - lahko ga kupiš ali narediš) nato pa na podlagi prejemka narediš račun. Računi morajo biti po zaporednih številkah in ni važno za katero od opravljenih storitev se izdaja.
Glede podpisovanja: najbolje je, da je podpisnik samostojni podjetnik, morda še zastopnik. Če vas bo preveč, bo problem s strani ažurnosti in podobni zapleti - moje mnenje.
Sicer pa račun lahko sestavi nekdo drug - podpisan pa mora biti zastopnik podjetja.
Lp, Špela
Glede podpisovanja: najbolje je, da je podpisnik samostojni podjetnik, morda še zastopnik. Če vas bo preveč, bo problem s strani ažurnosti in podobni zapleti - moje mnenje.
Sicer pa račun lahko sestavi nekdo drug - podpisan pa mora biti zastopnik podjetja.
Lp, Špela
-
P.J.
- Rookie
- Kontakt:
To zadevo se elegantno reši tako, da se na kraju izda "delovni nalog z obračunom stroškov", ki ga stranka podpiše in plača. račun pa dobi po pošti (način plačila: plačano v gotovini).
Včasih se da s "pravilnim poimenovanjem" dokumentov rešiti kako zadevo.
Včasih se da s "pravilnim poimenovanjem" dokumentov rešiti kako zadevo.

-
Lea Bevčič
- MP strokovni sodelavec
Pravilno je, da stranki pustite dokument iz katerega je razvidno, da je stranka plačala. Če je to d.o.o. je dobro, da je blagajniški prejemek že zaradi vodenja blagajne. Kakorkoli pa je pomembno, da ste na doikumentu kjer je navedenom da je stranka plačala podpisani (serviser) in stranka. Kar se tiče računa ga potem izstavite na sedežu podjetja, gor navedete, da je plačan in ga pošljete stranki.
Računov po novem ni potrebno več podpisovati.
Računov po novem ni potrebno več podpisovati.
-
nene
- Rookie
- Kontakt:
Tole sem našel, verjetno bomo začeli s tem:
http://alea.dzs.si/obrazci/images/84541 ... 0a0388.gif
Računov po novem ni treba več podpisovati? Torej lahko samo napišemo, "Račun sestavil: Janez Novak", dodamo štampiljko in to je to?
http://alea.dzs.si/obrazci/images/84541 ... 0a0388.gif
Računov po novem ni treba več podpisovati? Torej lahko samo napišemo, "Račun sestavil: Janez Novak", dodamo štampiljko in to je to?
|
|
-
Lea Bevčič
- MP strokovni sodelavec
Ja. Če žiga nimate prijavljenega vam ga ni potreba žigosat, ker žig že dolgo ni več obvezna sestavina po ZGD ju.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov