Prosil bi naj kdo navede podračune in zneske, ki jih je potrebno nakazovati mesečno za študentski s.p.
Hvala
Lep dan
R
Vprašanja glede s.p.
|
|
-
skarc
Re: Vprašanja glede s.p.
Kako je sploh s študentskim sp po novi zakonodaji, govori se, da se ti z registracijo študentskega sp prekine status študenta. Ima kdo kaj več informacij glede tega?
-
Montecarlo
- Rookie
*Prosil bi naj kdo navede podračune in zneske, ki jih je potrebno nakazovati mesečno za študentski s.p.
Hvala
Lep dan
R
Hvala
Lep dan
R
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Montecarlo napisal/-a:*Prosil bi naj kdo navede podračune in zneske, ki jih je potrebno nakazovati mesečno za študentski s.p.
Hvala
Lep dan
R
Poglejte na portal članek "popoldanski s.p.".
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
skarc napisal/-a:Kako je sploh s študentskim sp po novi zakonodaji, govori se, da se ti z registracijo študentskega sp prekine status študenta. Ima kdo kaj več informacij glede tega?
Ravno danes pišemo o tem: Študentskega s.p. ni mogoče več ustanoviti.
|
|
-
JureMurovec
- Rookie
Zdaj, ko je EU potrdila dvig meje za DDV še bolj razmišlajm o odprtju s.p.-ja z normiranimi odhodki.
Danes pa sem naletel na članek, ki pravi, da normirani odhodki niso za zaposlene osebe, ki bi si s tem znižale davke.
Jaz če bi odprl s.p. bi še vedno delal v podjetju v katerem sem zaposlen, ker bi bil to glavni vir dohodkov.
Poleg dela v tem podjetju pa opravljal tudi storitve za druga podjetja.
Kako določijo kdaj sta podjetji v odvisnem razmerju oz. kako se, da tem kriterijem izogniti?
Danes pa sem naletel na članek, ki pravi, da normirani odhodki niso za zaposlene osebe, ki bi si s tem znižale davke.
Jaz če bi odprl s.p. bi še vedno delal v podjetju v katerem sem zaposlen, ker bi bil to glavni vir dohodkov.
Poleg dela v tem podjetju pa opravljal tudi storitve za druga podjetja.
Kako določijo kdaj sta podjetji v odvisnem razmerju oz. kako se, da tem kriterijem izogniti?
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Če delate samo za eno stranko ste v delovnem razmerju.
-
pinguMB
- Uradnik
Da ne odpiram nove teme...
Torej razmišljam o odprtju s.p.-ja za spletno trgovino, kolikor sem gledal na mladem podjetniku so stroški naslednji:
- Prispevki 300€, nekaj so govorili, naj bi bili prvo leto polovični, drugo leto pa 75% a to je blo sprejeto ali ne?
- Računovodstvo cca. 50-100€, v štartu nebi imel več kot 25.000€ prometa na letni ravni torej imam lahko enostavno računovodstvo. To je verjetno cenejše ali se motim?
- Podjetje se odpre brezplačno na eVEM prek spleta s kvalificiranim digitalnim potrdilom sigenca.
- Če nimaš nad 25.000€ prometa na letni ravni nisi davčni zavezanec, torej samo plačaš dohodnino enkrat letno, zdaj me pa zanima a to oddaš samoprijavo dohodka ali kako?
- Recimo, da imam dobavitelja iz EU, torej mi ni potrebno skrbeti za vse certifikate, ki jih mora imeti izdelek in samo naredim slovensko deklaracijo ter slovenska navodila ali se motim?
- Kot s.p. prosto razpolagam z denarjem, torej si ne rabim izplačevati plač in podobno?
Za spletno trgovino potrebujem kakšno posebno izobrazbo? Kako je s tem, če hočem na s.p. kasneje dodati dejavnost (npr. gostinstvo)?
Hvala že vnaprej za odgovore
Torej razmišljam o odprtju s.p.-ja za spletno trgovino, kolikor sem gledal na mladem podjetniku so stroški naslednji:
- Prispevki 300€, nekaj so govorili, naj bi bili prvo leto polovični, drugo leto pa 75% a to je blo sprejeto ali ne?
- Računovodstvo cca. 50-100€, v štartu nebi imel več kot 25.000€ prometa na letni ravni torej imam lahko enostavno računovodstvo. To je verjetno cenejše ali se motim?
- Podjetje se odpre brezplačno na eVEM prek spleta s kvalificiranim digitalnim potrdilom sigenca.
- Če nimaš nad 25.000€ prometa na letni ravni nisi davčni zavezanec, torej samo plačaš dohodnino enkrat letno, zdaj me pa zanima a to oddaš samoprijavo dohodka ali kako?
- Recimo, da imam dobavitelja iz EU, torej mi ni potrebno skrbeti za vse certifikate, ki jih mora imeti izdelek in samo naredim slovensko deklaracijo ter slovenska navodila ali se motim?
- Kot s.p. prosto razpolagam z denarjem, torej si ne rabim izplačevati plač in podobno?
Za spletno trgovino potrebujem kakšno posebno izobrazbo? Kako je s tem, če hočem na s.p. kasneje dodati dejavnost (npr. gostinstvo)?
Hvala že vnaprej za odgovore
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
|
|
-
pinguMB
- Uradnik
Sem še tukaj hoto slišat malo mnenja 
Kdo je na strani