Zanima me naslednje:
Rad bi odprl popoldanski S.P. samo za kratek čas (max 1 mesec), ker moram poračunat neke storitve in drugače ne morem do tega denarja. Sicer sem drugače zaposlen. Zadevo sem sicer želel rešiti nekako drugače, vendar sem na koncu ugotovil, da je to najlažji način, verjetno pa tudi najcenejši način, ker imam prijatelja, ki mi bo uredil računovodtvo zastonj.
Izstaviti bom račun, ki bo dejansko plačan takoj, ko bom pa denar dobil pa bi s.p. zaprl oziroma dal v mirovanje. Seveda imam namen poravnati vse davke in dajatve za prihodke, vendar firme ne bom potreboval vsaj naslednji dve leti in iz tega razloga ne bi rad plačeval računovodskih servisev, oddajal poročil itd za firmo, ki ne bo poslovala.
No kakšni pa so pravzaprav stroški, če firma ne dejansko ne posluje? Zanima pa me še, če moram v vsakem primeru opraviti varstvo pri delu, zdravniški pregled.....
Hvala za odgovor
S.P. samo za kratek čas
|
|
-
Špela P.M.
- Uradnik
Re: S.P. samo za kratek čas
Veliko od tega je odvisno kakšno dejavnost boš registriral.
"popoldanski" sp plačuje pavšalne prispevke (okrog 45€/mesec) in to je praktično vse. Pri letnem obračunu plača še dohodnino.
Lp, Špela
"popoldanski" sp plačuje pavšalne prispevke (okrog 45€/mesec) in to je praktično vse. Pri letnem obračunu plača še dohodnino.
Lp, Špela
-
abaximan
- Rookie
Špela P.M. napisal/-a:Veliko od tega je odvisno kakšno dejavnost boš registriral.
Lp, Špela
To zdaj govoriva o računovostvu ali o prispevkih?
-
Špela P.M.
- Uradnik
Zdravo,
ta znesek velja za prispevke. Strošek računovodstva pa se giblje nekje od 50€ dalje.
Lp, Špela
ta znesek velja za prispevke. Strošek računovodstva pa se giblje nekje od 50€ dalje.
Lp, Špela
-
abaximan
- Rookie
Ga lahko dam v kakšno mirovanje ali kaj podobnega? Oziroma bom vprašal drugače; Opravim posel, s.p. zaprem. Kaj sledi potem? Plačam prispevke za en mesec in oddati moram letno poročilo. Lahko mogoče talepostopek malo bolj podrobno nekdo napiše prosim.
|
|
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Mirovanje ne obstaja.
Preberi članek "zaprtje s.p." na portalu.
Preberi članek "zaprtje s.p." na portalu.
-
abaximan
- Rookie
Bil sem prepričan, da sem točno navedel, kaj me zanima, vendar ugotavljam, da nisem dobil nobenih konkretnih odgovorov. A mi lahko nekdo prosim odgovori bolj konkretno ali pa me napoti na kakšen drug forum prosim?
-
Špela P.M.
- Uradnik
No, mislim, da smo ti napisali že vse potrebno, saj si v začetku napisal, da boš imel računovodstvo zastonj. Torej še enkrat: plačaš za toliko mesecev prispevkov kolikor mesecev boš posloval torej meseci x cca.45€. Ko se boš odločil zapreti podjetje moraš oddati zaključni račun - to boš imel zastonj- in plačati dohodnino. Kolikšen bo znesek dohodnine pa težko rečem, ker ne poznam prihodkov in odhodkov. (glej lestvico na www.durs.si).
In to je to. Ničesar več in ničesar manj.
Lp, Špela
In to je to. Ničesar več in ničesar manj.
Lp, Špela
-
Špela P.M.
- Uradnik
Aja...mirovanja pri sp-ju ni. Lahko obratuje in plačuješ prispevke ali pa ga zapreš. Druge možnosti ni.
|
|
-
Lea Bevčič
- MP strokovni sodelavec
Ali si za to plačilo poskušal avtorsko ali podjemno. Ne vem če se ti splača toliko kolubocije za eno nakazilo. obstajajo tudi druge varjante o katerih raje ne bi na forumu, lahko preko ZS.
Kar se tiče mirovanja kot je napisala Špela, prispevke plačuješ in tudi oddajaš bilance, ker če nič drugega so v bilanci pač tej prispevki. Oddajati je treba tudi prazne bilance. Mirovanja v Sloveniji ni.
Kar se tiče mirovanja kot je napisala Špela, prispevke plačuješ in tudi oddajaš bilance, ker če nič drugega so v bilanci pač tej prispevki. Oddajati je treba tudi prazne bilance. Mirovanja v Sloveniji ni.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov