Tudi imamo probleme, ko pač nekaj strank zavrne pošiljko. Smo imeli primer, ko smo se s stranko po telefonu dogovorili o nakupu, nato pa poslali s plačilom po povzetju, stranka pa nikoli ni dvignila paket. Prav tako pa se tudi ni več javila na tel. klic.
Enostavno ni rešitve za tovrstne primere. Mi imamo narejeno, da v primeru da je naročilo večje od 150eur, je edino možno predplačilo (predračun,...)
Drugače pa bo vedno nekih 5-10% pošilj zavrnjenih. Kar pa tudi ni tako grozno.
Prodaja v spletni trgovini
|
|
-
tomid
- Kontakt:
Re: Prodaja v spletni trgovini
Nekateri ljudje pač nimajo slabe vesti, da paketa enostavno ne prevzamejo (so porabili ves denar, veliki servis na avtomobilu, prstan za ženo itd.). To se bo vedno dogajalo. Na žalost.
Pri nas smo imeli tri primere, ko stranke niso prevzele pakete. Vsem smo napisali e-mail, da z njimi več ne bomo poslovali. Edino, ena stranka nas je takoj kontaktirala, ker je bila na dopustu - tako, da smo ji še enkrat poslali in je takoj prevzela.
Pri nas smo imeli tri primere, ko stranke niso prevzele pakete. Vsem smo napisali e-mail, da z njimi več ne bomo poslovali. Edino, ena stranka nas je takoj kontaktirala, ker je bila na dopustu - tako, da smo ji še enkrat poslali in je takoj prevzela.
-
anzetek
- Rookie
Po kolikšnem času pa potem dobim paket nazaj od dneva, ko sem zadevo poslal, če seveda kupec ne plača oz. ne dvigne paketa.
-
sasok
- Pripravnik
14 dni stoji na pošti.
-
markos
- Rookie
Kakšne imate izkušnje z dostavnimi službami?
Jaz iščem zdaj eno. Najboljša se mi še zdi pošta slovenije, ker ima kupec 14 dni časa, da dvigne paket.
Kaj mi priporočate?
Lp
Marko
Jaz iščem zdaj eno. Najboljša se mi še zdi pošta slovenije, ker ima kupec 14 dni časa, da dvigne paket.
Kaj mi priporočate?
Lp
Marko
|
|
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Kar pošto. Imajo monopol, vendar so kljub temu zelo ugodni. Kakovost je tudi dobra.
-
Doom3n
- Uradnik
Sam sem imel že nekaj takih primerov, ko stranke niso prevzele blaga (prek hitre pošte, z odkupnino). Od takrat dalje vsakemu, ki se odloči za nakup, ko me pokliče lepo povem da imam slabe izkušnje glede teh zavrnitev in mi mora nakazati na račun vsaj pol ali cel znesek, šele nato pošljem. To je bilo še, ko sem prodajal rabljene avto rezervne dele. Stroški pošiljanja pa niso zanemarljivi, še posebaj če moraš plačati npr. 2x 15eur (do naslovnika in nazaj do tebe)
Ker bom imel tudi sam kmalu spletno prodajalno sem tudi o tem precej razmišljal. Verjetno je na začetku največji rizik, ker so vsi kupci novi. Ker pa bi se vsi registrirali, bi kasneje pridobil zaupanje na podlagi večkratnih nakupov z vodeno evidenco.
Verjetno se ne da izognit zavrnitvi pošiljk oz. nesprejemu.Pač to je del spletnega nakupovanja. Edino kar lahko omeji to je nakazilo dela vsote ali celoten znesek na račun, kar pa spet drugim ni po godu.
Ker bom imel tudi sam kmalu spletno prodajalno sem tudi o tem precej razmišljal. Verjetno je na začetku največji rizik, ker so vsi kupci novi. Ker pa bi se vsi registrirali, bi kasneje pridobil zaupanje na podlagi večkratnih nakupov z vodeno evidenco.
Verjetno se ne da izognit zavrnitvi pošiljk oz. nesprejemu.Pač to je del spletnega nakupovanja. Edino kar lahko omeji to je nakazilo dela vsote ali celoten znesek na račun, kar pa spet drugim ni po godu.
-
anzetek
- Rookie
Evo, mi smo že začeli s prodajo in nam kar lepo že laufa. Seveda smo počasi že začeli oglaševati,najprej adwords, kasneje kakšni promocijski članki, nagradne igre itd.
In sicer, dobil sem naročilo in vsebino odposlal šele čez nekaj dni po oddaji naročila kupca. Ker je bil ta edini izmed mnogih, ki še ni dvignil paketa in ni plačal (sem opazil po bančnem spisku), sem ga poklical. V pogovoru je dejal, da ne bo plačal, ker sem bil pač prepozen z dostavo. Sprejmem krivdo nase, vendar me sedaj zanima kaj storiti. Bi to lahko nekako storniral? Ker v arhivu naročil na sami spletni strani je še vedno shranjeno to naročilo, potem v arhivu računov je naročilo(številka računa se potem izbriše).. itd.
V glavnem skoraj vse je sedaj zmešano. Kaj vi storite v tem primeru, ali pred primerom, če se slučajno prav to zgodi.
In sicer, dobil sem naročilo in vsebino odposlal šele čez nekaj dni po oddaji naročila kupca. Ker je bil ta edini izmed mnogih, ki še ni dvignil paketa in ni plačal (sem opazil po bančnem spisku), sem ga poklical. V pogovoru je dejal, da ne bo plačal, ker sem bil pač prepozen z dostavo. Sprejmem krivdo nase, vendar me sedaj zanima kaj storiti. Bi to lahko nekako storniral? Ker v arhivu naročil na sami spletni strani je še vedno shranjeno to naročilo, potem v arhivu računov je naročilo(številka računa se potem izbriše).. itd.
V glavnem skoraj vse je sedaj zmešano. Kaj vi storite v tem primeru, ali pred primerom, če se slučajno prav to zgodi.
-
Cmikl
- Pripravnik
To se ti bo dogajalo še velikokrat. Narediš dobropis za ta račun. Če je blago vrnjeno (ga je plačal) potem vrneš denar po dobropisu če ni plačano pa je dobropis samo za računovodske namene.
|
|
-
anzetek
- Rookie
Ja, blago ni bilo plačano in ga bom naslednji teden verjetno dobil že nazaj. Kako pa potem zdaj povem računovodkinji, da ni plačal, čeprav sem ji že dal račun?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost