Pozdravljeni,
pred kratkim sem diplomiral na fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Sedaj pa sem v dilemi, kaj se mi bolj splača - ali redna zaposlitev(katere so v tem času res skromne) ali da se poizkusim kot s.p. in delam na svojem področju kar najbolj znam. Imam široko znanje računalništva in tudi elektrotehnike, kot študent pa sem delal večino na podpori, vzdrževanju in servisiranju računalnikov ter izdelovanju in optimizaciji spletnih strani.
Imam tudi pondubo ene večje servisne mreže, da bi bil njihov zunanji sodelovalec preko s.p. kot serviser in vzdrževalec v podjetjih, vendar naj to ne bi bil glavni dohodek. Tako, da če bi šel v s.p., bi si moral preskrbeti še neko dodatno dejavnost,ki bi bila najbolj prespektivna na tem področju. Sem pa tudi malo v skrbeh glede poslovanja, ker sem bolj domač na inženirskem področju kot pa na področju papirjev in poslovanja podjetja.
Tako, da bi bil kakršnkoli nasvet ali namig dobrodošel. Bi pa deloval lahko na področju Dolenjske, obale ali Ljubljane.
Hvala
Katere dejavnosti IT
|
|
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Re: Katere dejavnosti IT
Morda razmišljaš z napačne strani.
Odpri podjetje potem, ko boš imel delo in ne odpiraj podjetja, da boš imel delo. Ker s tem, ko odpreš podjetje, še ne pomeni, da dobiš tudi delo...
Odpri podjetje potem, ko boš imel delo in ne odpiraj podjetja, da boš imel delo. Ker s tem, ko odpreš podjetje, še ne pomeni, da dobiš tudi delo...
-
boshko
Vem... saj zato pravim, da del dela imam, a za uspešno delovanje bi ga rabil še več, zato bi se prej podal na to področje, ki bi blo prespektivno in potem delal v smeri da odprem s.p.
-
Preseren
- Pripravnik
- Kraj: Maribor
- Kontakt:
Hej
moje osebne izkušnje so pokazale, da se splača najprej it nekam delat, za kako leto dve, da se malo navadiš nekih postopkov, ki potekajo v podjetjih, delo s strankami ipd, preko tega navežeš še dodatne kontakte in greš potem na svoje.
V optimizaciji za iskalnike je pa čisto dovolj dela
In če imaš osnovno že nekaj dela, ti veš koliko je to, s subvencijami se da čisto lepo zaštartat.
P.
moje osebne izkušnje so pokazale, da se splača najprej it nekam delat, za kako leto dve, da se malo navadiš nekih postopkov, ki potekajo v podjetjih, delo s strankami ipd, preko tega navežeš še dodatne kontakte in greš potem na svoje.
V optimizaciji za iskalnike je pa čisto dovolj dela
In če imaš osnovno že nekaj dela, ti veš koliko je to, s subvencijami se da čisto lepo zaštartat.
P.
Blog z idejami za Optimizacijo spletnih strani
-
boshko
Saj nekaj izkušenj z delovanjem podjetij in vega poslovanja že imam iz študentskih časov, pa tudi trenutno delam honorarno pri podjetniku, kjer sem non stop v kontaktu s strankami in papirji.
Samo kot že rečeno, imeti dovolj dela. A mogoče kdo ve, kdaj se lahko prijaviš za subvencijo za samozaposlitev ? (za leto 2011)
Samo kot že rečeno, imeti dovolj dela. A mogoče kdo ve, kdaj se lahko prijaviš za subvencijo za samozaposlitev ? (za leto 2011)
|
|
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
Kadarkoli.
Samo ne vem kako je s številom subvencij, ki so še na voljo. Verjetno je zelo nizko..
lpb
Samo ne vem kako je s številom subvencij, ki so še na voljo. Verjetno je zelo nizko..
lpb
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov