Ste pred ustanovitvijo podjetja in imate različna vprašanja?
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
|
|
-
Phyllis
Re: Ste pred ustanovitvijo podjetja in imate različna vpraša
mislim,da bom mogel počas nekaj storiti na delovnem področju,ampak bom mogel s tem tudi odpreti S.P ali D.O.O
Zdaj pa nevem kaj bi bilo zame bolj pametno Ralph lauren italia.V samem štartu bo bolj malo prometa--to mi je jasno.
Pa me zanima kako naprej(ker nisem toliko vešč o tem),do ustanovitve firme.
Iščem osebo,ki bi jo(seveda)vprašal oz.poklical,da ji razložim moje stanje oz.moje želje.Ralph lauren polo
Zdaj pa nevem kaj bi bilo zame bolj pametno Ralph lauren italia.V samem štartu bo bolj malo prometa--to mi je jasno.
Pa me zanima kako naprej(ker nisem toliko vešč o tem),do ustanovitve firme.
Iščem osebo,ki bi jo(seveda)vprašal oz.poklical,da ji razložim moje stanje oz.moje želje.Ralph lauren polo
-
roxxx
Imam nekaj dolga na osebnem računu in bi odprl SP. Zaprosil bi tudi za subvencijo ker sem trenutno na zavodu, ali moram najprej poplačati vse kazni ali lahko tudi tako odprem? Na koga se naj obrnem s tem vprašanjem?
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
roxxx napisal/-a:Imam nekaj dolga na osebnem računu in bi odprl SP. Zaprosil bi tudi za subvencijo ker sem trenutno na zavodu, ali moram najprej poplačati vse kazni ali lahko tudi tako odprem? Na koga se naj obrnem s tem vprašanjem?
Na DURS. Sicer pa boste zelo verjetno imeli težave... če ne prej pa na banki.
-
inchyj
pozdravljeni
Mene pa zanima, če lahko dobim informacijo kako je z popoldanskim s.p- jem, ter zaposlitvijo druge osebe.
Odpiram trgovino, kot je že znano,ker sem sama že zaposlena , lahko odprem samo popoldanski s.p. ,
Ali je potem lahko delovni čas tudi dopoldan in ali lahko za dopoldanski čas zaposlim drugo osebo?
hvala že vnaprej.
Mene pa zanima, če lahko dobim informacijo kako je z popoldanskim s.p- jem, ter zaposlitvijo druge osebe.
Odpiram trgovino, kot je že znano,ker sem sama že zaposlena , lahko odprem samo popoldanski s.p. ,
Ali je potem lahko delovni čas tudi dopoldan in ali lahko za dopoldanski čas zaposlim drugo osebo?
hvala že vnaprej.
|
|
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
-
BASEic
Lep pozdrav.
Zanima me nekaj stvari. Sem študent, svojega s.p. ja nočem odpirati zaradi izgube študentskega statusa (stanujem v domu). Znanec ima s.p. Ukvarja se z krovstvom, popravilom žlebov, ipd. Torej: ali lahko on doda novo dejavnost k svojemu s.p. (ki nima povezave s krovstvom) in mene zaposli preko stalne študentske napotnice? Jaz sem do strank za svojo storitev že prišel. Torej da povem najbolj enostavno:
Lahko zaposlen preko študentske napotnice pri s.p.-ju sam nudim storitve strankam v "svoji" dejavnosti, jim izstavljam račune in vse ostalo? Znanec pa dalje dela svojo dejavnost?
Zanima me nekaj stvari. Sem študent, svojega s.p. ja nočem odpirati zaradi izgube študentskega statusa (stanujem v domu). Znanec ima s.p. Ukvarja se z krovstvom, popravilom žlebov, ipd. Torej: ali lahko on doda novo dejavnost k svojemu s.p. (ki nima povezave s krovstvom) in mene zaposli preko stalne študentske napotnice? Jaz sem do strank za svojo storitev že prišel. Torej da povem najbolj enostavno:
Lahko zaposlen preko študentske napotnice pri s.p.-ju sam nudim storitve strankam v "svoji" dejavnosti, jim izstavljam račune in vse ostalo? Znanec pa dalje dela svojo dejavnost?
-
Borut Borštnik
- MP strokovni sodelavec
BASEic napisal/-a:Lep pozdrav.
Če lahko študent brez kakih posebnih pogojev opravlja to delo, potem lahko. Račune izdaja kolega, pa potem vas plačuje za delo prek napotnice iz svojega s.p.
-
BASEic
Najlepša hvala za hiter odgovor.
|
|
-
rincewind
Živjo, imam vprašanje.
Sem redno zaposlen in bi rad odprl popoldanski s.p. Predvsem je zame ugodna možnost s.p. z normiranimi stroški. Kolikor mi je jasno je to možno za do 50.000€ letno prihodka. Ali se v ta prihodek šteje tudi moj osebni dohodek z moje redne službe?
Teoretično, če dobim z redne službe cca 17k€ letno (bruto) od tega plačanih prispevkov cca 4k€ in dohodnina cca 2k€. Ali lahko na s.p. dobim recimo 40k€ dohodka in bi potem plačeval le 35€ mesečno in 6% (20% od 30%) dohodnine?
hvala za odgovor
Sem redno zaposlen in bi rad odprl popoldanski s.p. Predvsem je zame ugodna možnost s.p. z normiranimi stroški. Kolikor mi je jasno je to možno za do 50.000€ letno prihodka. Ali se v ta prihodek šteje tudi moj osebni dohodek z moje redne službe?
Teoretično, če dobim z redne službe cca 17k€ letno (bruto) od tega plačanih prispevkov cca 4k€ in dohodnina cca 2k€. Ali lahko na s.p. dobim recimo 40k€ dohodka in bi potem plačeval le 35€ mesečno in 6% (20% od 30%) dohodnine?
hvala za odgovor
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov