oglaševanje na Facebook

Spletne strani in trgovine, upravljanje z domenami, ocene projektov in komentarji.
bellana
Prispevkov: 1
Pridružen: 24 Nov 2016, 11:08

oglaševanje na Facebook

OdgovorNapisal/-a bellana » 24 Nov 2016, 11:18

pozdravljeni,

Imam nekaj vprašanj. In sicer.. Moja mami ima že nekaj let trgovino. Sedaj pa bi jaz rada, da si ustvarimo facbook stran za omenjeno trgovino. In sicer stran lahko ustvarim preko mojega facebook profila a ne? Kako je s tem če želim artikle tudi prodajati preko omenjene strani. Na kaj moram biti pozorna? Kako je potem glede pošiljanja, plačevanja,poštnine itn.

res hvala za vsakeršno pomoč. sem nova v tem in ne vem kako naj se lotim stvari :)
 

MartinM
Rookie
Prispevkov: 7
Pridružen: 30 Jun 2015, 11:05
Kontakt:

Re: oglaševanje na Facebook

OdgovorNapisal/-a MartinM » 30 Dec 2016, 14:33

Facebook stran se ustvari preko osebnega profila ja. Prodaja preko Facebooka je možna s pomočjo Shopify in podobnih orodij. Glede pošiljanja je najbolje, da kontaktiraš podjetja, ki se ukvarjajo z dostavo (Pošta SI, DPD, ...) in povprašaš za pogoje in cenik. Tako vidiš, kako prijazne so cene za pakete, ki bi jih pošiljala, ponavadi pa nato ponujajo pogodbo.
Glede prodaje po spletu pa je težko na kratko povedat, na kaj biti pozorna ipd. Vedeti moraš, da splet ni več tako malo "za zraven", ampak je svet zase in zahteva celega človeka (ali več). Torej če s spletom želiš nekaj doseči (in imaš vsaj malo konkurence) je dela vedno preveč.
Na spletu ni nič zastonj. Lahko sicer pišeš in zasuvaš FB prijatelje s svojimi izdelki, a se to na neki točki ustavi oz. napreduje zelo počasi. Vsak dodaten uporabnik, ki ga želiš doseči pa stane (Google oglaševanje, Facebook oglaševanje, ipd.).
Morda je bolje, da ne začneš tako s spletno prodajo oz. trgovino, temveč zgolj na kratko narediš predstavitev podjetja/dejavnosti in izbereš par "top" izdelkov, ki se ti zdijo boljši in seveda primerni za splet, saj trženje vsakega dodatnega izdelka tudi dodatno stane.
Glede tega "kako in kaj" pa je praktično že vse napisano:
http://oglasevanjenaspletu.si/kako-oglasevati-na-facebooku/
http://oglasevanjenaspletu.si/kako-pridobiti-vsecke-na-facebooku/
http://oglasevanjenaspletu.si/kako-premagati-konkurenco/
... a je ponavadi problem, da ljudje nimamo časa brati. Mislim, da je za nekoga, ki je vsaj delno v vlogi lastnika bolj pametno razmišljati v smer, kako organizirati določen kanal prodaje, da sem čimprej (vsaj) pokrijev smislu investicije in stroškov, saj te drugače stvar posrka (npr. splet) saj zahteva vsakodnevno delo in izobraževanje.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov