Pozdrav,
vprašal bi, kakšen pripis moram podati pri naročilah blaga iz tujine (USA, Kitajska, J. Koreja), da mi kot davčnem ne-zavezancu pravilno obračunajo dajatve.
Ali je enostavna navedba da nisi "VAT-registered company" dovolj?
Hvala in LP
Martin
Nakup blaga na s.p. iz tujine: davčni ne-zavezanec
-
matin21
|
|
-
virtualplus.eu
- Pripravnik
Re: Nakup blaga na s.p. iz tujine: davčni ne-zavezanec
Kot davčni nezavezanec v Sloveniji (brez DDV številke) pri naročilih iz tujine (ZDA, Kitajska, Južna Koreja) ne moreš uveljavljati oprostitve DDV pri uvozu, saj nisi registriran za DDV. Carinske in davčne dajatve ti bo obračunal slovenski carinski organ pri uvozu blaga.
Ob naročilu lahko prodajalcu sporočiš, da nisi davčni zavezanec, vendar to običajno ne vpliva na obračun carinskih in davčnih dajatev pri uvozu. Lahko napišeš:
"I am not a VAT-registered company in Slovenia. Please issue the invoice accordingly."
Ko blago prispe v Slovenijo, bo carina obračunala DDV (22 %) in carino, če je blago podvrženo carinskim dajatvam. Za več informacij glede carinskih postopkov lahko preveriš pri FURS-u ali Carinski upravi RS.
Če potrebuješ pomoč pri optimizaciji uvoznih stroškov ali registraciji podjetja, mi lahko pišeš v zasebno sporočilo. Več informacij o poslovni optimizaciji najdeš na https://virtualplus.eu.
Ob naročilu lahko prodajalcu sporočiš, da nisi davčni zavezanec, vendar to običajno ne vpliva na obračun carinskih in davčnih dajatev pri uvozu. Lahko napišeš:
"I am not a VAT-registered company in Slovenia. Please issue the invoice accordingly."
Ko blago prispe v Slovenijo, bo carina obračunala DDV (22 %) in carino, če je blago podvrženo carinskim dajatvam. Za več informacij glede carinskih postopkov lahko preveriš pri FURS-u ali Carinski upravi RS.
Če potrebuješ pomoč pri optimizaciji uvoznih stroškov ali registraciji podjetja, mi lahko pišeš v zasebno sporočilo. Več informacij o poslovni optimizaciji najdeš na https://virtualplus.eu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost